Får du redet nok eller spilder du din tid?

 

Din spildte tid kommer ikke igen..

I modsætning til f.eks. penge, er den tid som vi bruger væk, for evigt…!

Du kan ikke tjene, købe, låne eller bytte dig til mere tid i dit liv…. Har du prioriteringerne på plads eller er der plads til forbedringer? 🙂  

Hvis du f.eks. er nervøs eller usikker mht. din ridning eller i omgang med hestene kan det meget nemt forhindre dig i at gøre det, du virkelig ønsker at gøre og resultere i, at du spilder din tid fordi du ingenting får gjort.

 

Nervøsitet og angst (eller mangel på selvtillid) kan vise sig på flere måder f.eks.:

 

  • En form for apati eller mangel på begejstring, der resulterer i undskyldninger for at undgå at ride eller lave andre ting som du drømmer om med din hest, “jeg føler mig for træt”, “Jeg har bare ikke lyst til at gøre det i dag”, ”Det blæser/regner”… osv.
  • Eller en flugt/kamp reaktion, at hjertet hamrer, uro i maven, sitren i kroppen og klaprende knæskaller, hvilket som oftest resulterer i fuldstændig undgåelse af situationen.
  • Ofte negative og selvkritiske tanker og dermed dårlige og dårligere selvværd.

 

Hvad du skal beslutte er, hvad du virkelig ønsker.

Gør du noget bare fordi du tror du burde? Eller fordi du måske føler du bliver presset af andre?

Er du ærlig over for dig selv omkring hvad det virkelig er du ønsker? Er du bange for at sige fra pga. din stolthed eller måske fordi du er bange for at komme til at virke dum eller mislykket?

Vi er alle forskellige, vi er alle på vores egen rejse, hvad der kan gøre den ene rytter vildt begejstret af lykke kan nærmest være en anden rytters værste mareridt.  

 

Jeg har tidligere haft svært ved at sige fra overfor fart f.eks. fri galop ud over markerne, i skoven eller andre steder og for dem hvor det bare er det bedste i hele verden, kan det være svært at forstå at der er andre som virkelig ikke kan lide det.

Dette plejede at genere mig, og jeg fandt ofte mig selv retfærdiggøre hvorfor jeg ikke gav den fuld skrald i naturen når/hvis der var mulighed for det.

Nu smiler jeg og kan sagtens sige at det ikke er noget for mig, at jeg foretrækker en tur, hvor jeg sagtens kan tage en rolig galop i ny og næ, men lige så gerne ”bare” nøjes med at skridte og nyde roen og samværet med min hest.

Det kunne også være rytteren som elsker at starte stævner og er fuldblods konkurrence menneske, mens det ikke siger en anden noget som helst og, som ikke ejer skyggen af konkurrence gen.

Er det ene mere korrekt end det andet, er der en bestemt måde det er mest rigtig at være rytter på… og er der kun en slags hest som passer til os alle sammen og som er den ”rigtigste” ?? Nel vel…  

 

Lad være med at spilde din tid, på noget som ikke gør dig glad… 

Bestem dig for, hvad det er DU virkelig ønsker at gøre med din hest – der er ikke noget, som er rigtigt eller forkert – og planlæg derefter hvordan du kommer til at lave præcis det.

For at styrke rideglæden, øge selvtilliden, stoppe overspringshandlinger og bekymringer OG med at spilde din tid, skal du GØRE noget, hvad som helst for at bevæge dig frem i retning mod dit mål og stoppe med at vente på, at tingene bliver bedre af sig selv.

Lav en plan og følg den, tag små (bitte) skridt i den rigtige retning, så længe du gør noget aktivt hver dag er du på vej og alene det giver dig en større glæde både med dig selv og din hest og du bruger din kostbare tid positivt.

 

Du kan f.eks. lave en handleplan.

 

En handleplan er som en slags GPS, der hjælper os med at holde retningen og hele tiden styre mod målet, uden at køre i ring. Du kan hente gratis inspiration, vejledning og skabelon til din egen handleplan lige her.

 

 

Hvis du ikke vil at ride en dag, så tag en beslutning om det og sig til dig selv: “I dag skal jeg ikke ride” Stop den indre dialog og de evige diskussioner med dig selv – skal/skal ikke, burde osv.

Det gør ikke andet end at dræne dig for energi og giver anledning til nedbrydende selvkritik. Når det er en aktiv beslutning du tager, får du frigivet energi (og tid) til andre gøremål i stedet for, at du blot fedter rundt og laver den ene overspringshandling efter den anden indtil tiden er gået (… og SPILDT!)

Når du har besluttet dig for hvilken rytter/hesteejer DU skal være, så hav det godt med det og lad andre om at mene og tænke hvad de vil og accepter også at andre gør det på DERES egen måde og det (forhåbentligt :-)) er den rigtige for dem.

Når vi respekterer, støtter og opmuntrer hinanden i at det er ok vi er forskellige og der ikke kun er én rigtig måde at gøre tingene på, så bliver vi alle meget gladere og kan nyde vores dejlige sport og de skønne heste, i stedet for det modsatte.

Der findes mange måder at nyde heste på, det er jo slet ikke sikkert at du skal være aktiv rytter, måske er du den bedste hestepasser, groom, underviser, udvalgsmedlem i rideklubben, stald medhjælper eller andet… alle kan bidrage med noget og alle er vigtige.

 

 

Vi behøver heller ikke altid at være 100 % enige om alting for at vi kan have det godt sammen – forskellighed kan faktisk være en værdifuld ressource.

Vi har alle noget at bidrage med, hvis du har et åbent sind kan du modtage værdifuld indsigt og inspiration til din passion og dit liv.

Vi skal ikke spilde vores tid med at prøve at leve op til andres forventninger. Nyd din tid og dit (heste) liv og vær positiv overfor andre – lad os sammen ”Booste Rideglæden”

Jeg ønsker dig og din hest mange dejlige timer sammen uanset på hvilken måde i tilbringer dem 🙂

Kh Pia  

 

Vil du lære hvordan du kan slippe for usikkerhed og præstationsangst så du kan gøre alt det du drømmer sammen med din hest? 
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få online kurset 
"Sådan får du succes på hesteryg"
 - mini kursus i mentaltræning for ryttere -
for 0,- kr.
1. september 2017