Det er tankerne, der tæller 

jeg siger det bare ?


Alt i din ridning kan ændres med den rigtige tankegang.

Som rytter er det rigtige mindset vigtigt, hvis vi vil lykkes med vores drømme - uanset om det er  som tur rytter, i den daglige træning eller på stævnebanen,

Når vi gerne vil forbedre vores niveau, have styr på nerverne og opnå succes som (stævne) ryttere, er en af de vigtigste ting vi kan fokusere på hvordan vores tanker og følelser påvirker vores ridning. 


Jeg er ret sikker på, at du har oplevet, at komme træt hjem fra arbejde eller har haft en virkelig stressende og frustrerende dag og det har påvirket din ridning negativt.

Vores heste er følsomme dyr, der reagerer på os, vores kropssprog og sindsstemning. 

Ingenting fungerer når vi ikke er nærværende og i balance med os selv.

En måde, jeg selv bruger til, at træne det rigtige mindset (tanker og følelser), er at tænke over, altså VIRKELIG tænke, mærke og føle det i mit hoved, hjerte og krop

”Hvem skal jeg være så jeg kan gøre hvad jeg vil gøre, og få det jeg ønsker

Succes kommer jo ikke bare fordi du ønsker det. 

Succes kommer når du gør noget som gør dig glad, når du gør noget aktivt og gør det, der skal til for at bringe dig hen imod dine ønskede mål. 

Du skal være den du ønsker, at være og gøre det du ønsker at gøre, så du kan få det du gerne vil have.

Et godt sted at starte, når du vil ændre dit mindset er ved at begynde at fjerne dine negative overbevisninger. 

Fjern de begrænsninger, du lægger på dig selv og alle de undskyldninger du har.

Du skal begynde at tænke og tale ordentligt til og om dig selv og fokusere på de muligheder du har i stedet for alle grundende til hvorfor det ikke kan lade sig gøre.


Din indre dialog og dine tanker om dig selv, er afgørende for din succes.

Skriv ned hvem du gerne vil være og gentag det for dig selv dagligt samtidig med at du ér det. Jo mere du praktiserer dette, jo mere vil din underbevidsthed hjælpe dig med at opfylde det.

Din underbevidsthed er ikke underlagt hverken fornuft, praktiske begrænsninger eller andre irriterende trivialiteter  ? Underbevidstheden hjælper dig med, at finde løsninger og muligheder på de ting som du bevidst eller ubevidst "beder" den om fx. med dine tanker, vaner, attitude, følelser og det du praktisk gør.

Jo mere du træner dine tanker til at finde løsninger og muligheder, jo bedre vil du blive til det.

Lige som din tekniske træning, er det du GØR det du bliver god til. Øvelse gør mester også når det gælder de tanker du ”træner”. Så fokuser på det du gerne vil have mere af.

Husk altid, at det du fokuserer på vokser!

Jo mere du fokusere på dine ønsker, drømme og de mål du har, jo hurtigere vil du begynde at bevæge dig i den rigtige retning.

Og giv den bare ... MAX GAS! ?

Der er jo ingen andre der kan se hvad du drømmer om, ALT er tilladt og der ER ingen begrænsninger, med mindre du selv sætter dem med dine tanker & følelser (mindset?

 

Tag små skridt ...

Husk at det ikke er de få, store ting, du gør ind i mellem, der skaber forandring. 

Det er de små bitte skridt, du tager hver eneste dag, 

der gør den store forskel på lang sigt.

Forandringer sker ikke over natten, Succes opnår du ved at træne og øve lidt ad gangen og bygge tingene op hver for sig, for derefter at sætte det hele sammen til et "mesterværk".

Byg dit niveau stille og roligt op og bestræb dig på at gøre tingene 1% bedre hver gang. 

Start dagens træning, hvor du sluttede sidst og gå frem i små skridt, et af gangen stille og roligt.

Det gælder uanset om du træner for at opnå større selvtillid og tryghed, bedre stævneresultater eller hvad end det måtte være du gerne vil være bedre til, at kunne sammen med din hest.

Lav en træningsdagbog, skriv ned, hvad du vil arbejde med og hvordan det går.

Rytterfokus anbefaler riderslogbook, hvis du vil have super godt digitalt værktøj til at holde styr på alt omkring hesten, træning, stævner, vaccinationer, smed osv. men ellers kan en alm. kalender eller notesbog også sagtens gøre det. 

Når du føler, at du er gået i stå og der ikke sker nogen udvikling, så er træningsdagbogen GULD værd. Når du kigger tilbage i den, vil du opdage, at der er sket meget mere end du husker. 

Når vi lærer og udvikler os, har vi en tendens til at glemme alle de fremskridt vi opnår, fordi vores nye niveau bliver ”normalt” og dét vi tager udgangspunkt i når vi bedømmer os selv.

Husk, at fejre ALLE dine sejre store som små. Både når du har fået styr på nerverne, kan lave den perfekte parade eller når du får gode procenter til stævne, det hjælper dig med at fokusere på det positive.

Vær glad, stolt og taknemmelig over, at være dig, alle de ting du har lært, gør og kan sammen med din hest. Jeres samarbejde og partnerskab er unikt så vær stolt af dig selv og din hest.

Forvent fejl og lær af dem

INGEN får succes uden at lave fejl.  

Vi skal turde lave fejl for at kunne lære nyt.

Hvis vi ikke tør kaste os ud i nye ting, af frygt for at fejle, vil vi ikke kunne udvikle vores kompetencer og blive bedre ryttere end vi er i dag. 

Da du startede med, at gå til ridning kunne du heller ikke finde ud af det, men kastede dig alligevel ud i det og hvis du tænker efter, så er det garanteret de fejl du har lavet undervejs som du har lært allermest af.

Der findes ikke fejl, kun læring. Når vi stopper med at se fejl som noget negativt, men i stedet som en naturlig del af vores udvikling, vil vi meget hurtigere kunne bevæge os videre mod vores mål og gøre det vi drømmer om.

 

Be passionate – Stay focused – Never give up!

For at vi kan forbedre og udvikle os skal vi være villige til arbejde konsekvent, målrettet og ikke give op heller ikke selvom vi indimellem "keder" os, det er svært, vi bliver usikre eller vi  ikke føler det går hurtigt nok.

Succes opnås ved træning – fysisk OG mentalt! 

Man siger, at når det gælder succesfulde mennesker (i sport, erhvervsliv osv.) er kun 10% er talent, resten er vedholdende arbejde (teknisk, fysisk & mentalt). 

Og det er jo er fantastisk opmuntrende, for det betyder at uanset dit udgangspunkt, har du strålende mulighed for at komme derhen med din ridning hvor du ønsker at være, hvis du er passioneret, fokuseret og ikke giver op.

Grundridningen skal være 100 % på plads og fundamentet stabilt og i orden, før man kan bygge videre på det.

Så brug den tid og det arbejde, der kræves og skab et solidt og holdbart fundament, det giver dig rigtig gode kort på hånden og det aller bedste udgangspunkt for at få succes på den lange bane.

 

 

Der er ingen hurtige genveje

Ingen kan gøre dig bedre, og ingen kan gøre det for dig. 

Hvis du ikke er villig til at gøre det der skal til og arbejde for det, så sker der ikke noget. 

Succesen eller manglen på samme er direkte relateret til mængden af den indsats du yder og ikke mindst din vedholdenhed.

Ingen andre er skyld i, hvor du er, ligesom ingen andre kan tage æren for dit hårde arbejde. 

Så selv at tage ejerskab af din rejse er nøglen til at blive bedre og opnå den succes du drømmer om.

At blive en dygtig rytter er en livslang rejse og ridning ér jo en fantastisk sport, som vi kan have glæde af i mange mange år. 

 

… og måske det vigtigste af alt 

Tag ikke altid tingene så alvorligt. Pas på det hele ikke KUN kommer til at handle om præstationer og resultater.

Husk også at have fokus på hyggeligt samvær med andre som deler din passion, der er jo ikke meget der er federe end at "nørde" sammen med de andre hestetosser vel? ?

Og nyd det fantastiske partnerskab som du her med din hest. Sørg for, at I også indimellem bare ”hænger ud” sammen uden nogen fast dagsorden  – den vil virkelig elske dig for det og det vil være med til at skabe både tillid, tryghed og nære bånd imellem jer?❤

Din hest er den bedste mentaltræner i hele verden og har evnen til at lære dig fantastiske ting, hvis du virkelig tager dig tid og ro til at lytte og føle, med et åbent hjerte og sind.

Det er tankerne der tæller… make them positive.

Jeg hepper på jer ??

Kh

Genfind rideglæden med 5 nemme og effektive tips

Ønsker du at genfinde ro, harmoni, selvtillid og nyde dit fristed med hestene?

 Drømmer du om skønne rideture ud i det blå, optimal træning eller gode stævner?

Vil have det bedste partnerskab med din hest og genfinde rideglæden?

Abonnér på nyhedsbrevet og få mini guiden om mentaltræning for ryttere kvit & frit

12. februar 2019