Hænger du ud med din hest?

 

Lav ”ingenting” og udbyg den positive relation til din hest! 

Lige nu er det den tid på året, hvor lyset og vejret ikke rigtigt er med os og det kan være svært, at nå at ride inden det bliver mørkt, medmindre du er en af de heldige, som har adgang til ridehus forstås Relateret billede 

Og selv om man har det, så er det bare nogle gange alligevel for mørkt, besværligt og koldt. (og mudret... aarrghhh Relateret billede)Det betyder også at dine udfordringer og det som du måske bøvler med, kan komme til at føles endnu større og mere træls her om vinteren.

Uanset om det er, at finde mod til at komme op på hesten, ride alene, tage med på tur, deltage i stævner eller få undervisning, springe eller alt mulig andet – hvordan skal du så nå at få tid til at træne det du gerne vil, fastholde det du har øvet dig på eller komme videre?

Det kan hurtigt komme til at føles som om at vinteren sætter dig tilbage og alt det du gerne vil og de ønsker og drømme du har, pludseligt er MEGET LANGT væk.... øøøvvv!

Men sådan behøver det ikke at være! Relateret billede

 

Det er i perioder som disse, at det bedste du kan gøre er at gå tilbage til den grundlæggende daglige træning og genopfriskning af helt almindelige ting.

Det jeg mener er, at gøre noget enkelt og let, det som du ved, du kan og er god til.

Dette kan f.eks. være at forkæle din hest når i er sammen i stalden, strigle og hygge eller noget så simpelt som at øve i at stå stille ved opstignings skamlen.

Måske noget træning fra jorden, gå ture i naturen (god vinter motion så du holder dig selv i form også Billedresultat for smiley), lære forskellige tricks som er sjovt for både din hest og dig eller træn dig selv og bliv en bombesikker rytter…!

Det er kun fantasien der sætter grænser.

Det er fuldstændigt ligegyldigt hvad du laver med din hest, fordi ALT er bedre end ingenting og ingen tid sammen med din hest er spildt, hvert eneste minuts samvær vil hjælpe med at opbygge jeres relation, fortrolighed og venskab.

Heste værdsætter faktisk rigtig meget blot at være sammen. Socialt samvær hvor der ikke er noget pres på dem og forventning om at gøre noget bestemt, men bare at ”hænge ud” som de også gør med deres flok.

Det vil gøre underværker for dit forhold til din hest og jeres fællesskab.

Hovedformålet er at lave noget afslappende, nemt og roligt sammen, så du og din hest hygger jer, laver noget positivt og begge har det godt bagefter.

Hvis du konstant stræber efter at opnå det, der føles som en udfordring eller er svært, kan du (og din hest) risikere at køre træt og sur i det og til sidst måske give helt op, fordi du føler at I ikke kommer nogle vegne og alting bare forbliver status Q.

Hvis du i stedet indimellem bruger tiden med din hest på at lave små ting, som er hyggelige og nemme og skaber tryghed, ro og tillid mellem jer, vil din og din hests selvtillid begynde at vokse og jeres venskab blive udbygget, så det bliver meget nemmere og sjovere at være sammen og lave ting.

Og når årstiden så igen er til det, vil det være en fornøjelse for jer begge at udbygge jeres samarbejde og igen begynde at træne mere målrettet med de ting, som udfordrer eller som I tidligere har øvet og som du ønsker og drømmer om at opnå sammen med din hest.

 Det er helt ok og kan virkelig være en gevinst på den lange bane, at tage ”et skridt tilbage”, og træne/vedligeholde de helt almindelige grundlæggende ting, gøre hvad du kan og har lyst til og få det bedste ud af det dagslys du har til rådighed og de dage hvor vejret er godt.

Blot 10 minutters kvalitetstid med din hest er rigtigt godt givet ud. Glem alt omkring ”burde og skulle" - gør det du kan nå og har lyst til og vid at din hest nyder ”bare” at hænge ud og hygge og virkelig værdsætter dit afslappede og rolige selskab.

Kvalitetstid uden stress og pres, vil være guld værd for jer begge og også give dig selv mere ro på, så du ikke altid skal gå rundt med "dårlig samvittighed" over alt det du måske kræver af dig selv.

Når du giver dig selv ”fri” fra (egne eller andres) krav og forventninger vil du også selv komme til at slappe af og få mere overskud – og tro mig, det vil helt sikkert gøre en kæmpe positiv forskel både i forhold til din hest og dit liv i øvrigt!

Whats not to like.. Relateret billede

Rigtig god fornøjelse, hyg dig med pruhesten - du har min fulde opbakning til at lave ”ingenting” Relateret billede


Kh

13. januar 2020