Om mig

Jeg hedder Pia Bjerre og det mig, der står bag Rytterfokus.dk  

Det er min mission at inspirere, hjælpe og motivere ryttere til at optimere partnerskabet og det positive samarbejde med deres hest. 

At få rideglæden & passionen tilbage, opleve de gode daglige rideture og få masser af overskud, energi og ikke mindst livsværdi til glæde for både heste & ryttere.

 

img_2663Jeg er uddannet Coach og NLP Practitioner og har specialiseret mig i, at hjælpe ryttere med, at nå deres mål gennem øget tillid og selvtillid.

Jeg tilbyder bl.a. personlig coaching, mentaltræning, praktiske øvelser, kurser, foredrag og workshops. Du kan læse mere om de forskellige muligheder her på siderne.  

Jeg tænker at du er landet her, for at finde støtte og udviklingsmuligheder til din egen ridning, og for at finde ud af om jeg er den rette person til at hjælpe.  

Lad mig starte med at sige, at jeg personligt kender alt til at være nervøs, bange, usikker og også at have ”hemmelige” drømme og ambitioner med min ridning, men ofte manglet selvtillid og tro på at det var muligt.   Jeg har selv prøvet, f.eks. at være så nervøs til stævner, at alt gik i sort (og jeg red et for alle total ukendt dressur program 🙂 og er mere end en gang blevet disket på fejl), ikke turde ride tur eller være bange for at hente hesten på fold, fordi den var ”dum” at trække med og det derfor gjorde mig (og hesten) usikker og nervøs.  

Jeg havde mange gode undskyldninger…

Jeg prøvede altid at undgå det, som gjorde mig utryg og havde mange forskellige undskyldninger og strategier for at ikke at bringe mig selv i de situationer. F.eks. kan man jo vente med at komme ud i stalden, indtil alle heste er lukket ind, så man selv slipper for at skulle trække, hvis det er det som er problemet… been there, done that!   Eller hvad med f.eks.   Næe jeg skal (heller) ikke ride i dag fordi…

horse-running-1269621

  • Jeg har ikke tid
  • Hesten er ikke på toppen/ holder fridag
  • Jeg har glemt x udstyr derhjemme
  • Jeg har haft travlt på job, er træt og skulle blot lige ud og se at alt var ok
  • Jeg kan desværre ikke den weekend hvor der er stævne
  • … fyld selv mere på

I virkeligheden var det måske ikke altid den korrekte årsag, men det virker og man føler ikke man taber ansigt, det er jo ikke altid så sejt at sige at man ikke tør eller at man føler sig utryg ved det ene eller det andet. Specielt ikke hvis man har sin egen hest og faktisk er et erfarent hestemenneske og en habil rytter.  

Hvor fedt er det f.eks. at have redet i 30 år og pludselig ikke turde galoppere i den ”forkerte” ende af ridehuset eller ud over stubmarkerne fordi man er nervøs for at hesten ”spooker” eller stikker af og man selv ryger til månen og kommer til skade… been there, done that too…! 

dreng-i-graes

Men det gode er, at det ikke behøver at være sådan, vi behøver ikke lade os begrænse og ikke vide hvordan vi kommer over/igennem det. Vi skal ikke være utilfredse og bebrejde os selv, at vi ikke får gjort alt det med vores heste, som vi faktisk så gerne ville.  

Og det handler ikke om bare at tage sig sammen!  

Mentaltræning, coaching og effektive praktiske øvelser, kan gøre en verden til forskel, gøre os i stand til at blive den bedste udgave af os selv, opnå det vi ønsker og give os mulighed for at gøre præcis det som vi allerhelst vil, uanset om det drejer sig om at starte stævner, ride ture, galoppere over markerne eller noget helt andet og selvfølgelig kan vi også bruge det til evt. udfordringer i vores øvrige liv, familie, job osv.  

Du kan meget mere end du tror!

 

Det handler i høj grad om vores mindset (vores tanker og følelser).   Den viden, de erfaringer og alt det jeg har lært, har virkeligt sat tingene i perspektiv og på plads for mig. Min mission er at hjælpe dig ved at dele min viden, glæde, succes og alle de ”aha” oplevelser som jeg selv har opnået og det vil være en fornøjelse, at kunne hjælpe dig med det DU gerne vil opnå uanset om det er, at forbedre dit niveau, få styr på stævne nerverne, give angsten et los og komme op på hesten igen eller få styr på selvtilliden og usikkerheden.  

Jeg kan og vil med glæde støtte dig på din rejse, så du kan opnå den succes og rideglæde du fortjener. Alt kontakt, alle sessioner og alle henvendelser bliver behandlet med respekt og fuld fortrolighed og vil selvfølgelig aldrig komme videre, med mindre du selv har lyst til at dele dine erfaringer og resultater.  

img_2664Min baggrund:

Jeg er uddannet NLP Practitioner og certificeret coach og har mere end 30 års erfaring med heste og ridning.  

Jeg startede som de fleste andre med at gå til ridning på rideskole, dengang jeg var 10 år. Har arbejdet i salgsstald (og muget rigtigt mange boxe…), været berider assistent, haft egen gård med opstaldning, haft 6 meget forskellige heste, redet på endnu flere og har en stor viden, interesse og passion for heste.  

Jeg har deltaget i mange kurser, workshops og foredrag og fået undervisning af nogle af de bedste beridere og ryttere gennem tiderne. Startet stævner og selv undervist.  

Jeg er bor i et skønt stråtækt bondehus i nærheden af Gisselfeld Gods ved Haslev på Sydsjælland. Her bor jeg sammen med min mand, vores kat og to dejlige hunde.

Derudover er jeg den glade ejer af Frieser hesten Anton 🙂

Jeg færdes en del i vores skønne store skov, som starter lige uden for vores hoveddør og det er typisk når jeg går lange ture med hundene eller rider i skoven jeg får inspiration til mine nyhedsbreve og videoer.  

Hvis du har spørgsmål eller måske nogle ønsker og ideer til emner som jeg skal tage op, så send mig meget gerne en mail på pia@rytterfokus.dk.  

Vær ikke genert, jeg vil være rigtig glad for at høre fra dig og hjælpe dig.  

 


De bedste hilsner Pia

 

Erhvervserfaring & uddannelse

Uddannet NLP Practitioner og certificeret coach (2016)

Regnskabsassistent i DLG

Merkonom - Kommunikation i praksis (2015)

Dansk Idrætsforbund: Kursus i Idræts Psykologi (2013)

Merkonom - Erhvervs økonomi (2012)

Merkonom - Humane Ressource Management (2010)

Merkonom - Ledelse i Praksis (2010)

Bestyrelsesmedlem i VOK, rideklub.

Klinikassistent fra Københavns Tandlægehøjskole


Inspiration, litteratur, hestekurser og uddannelse:

Monty Roberts ( montyroberts.com)

Ramus Bagger (rasmusbagger.com)

Susan Kjærgård (Blueberryhill.dk)

Sofia Manning (sofiamanning.com)

Anne Troensegaard (artdressur.dk)

Allan Jørgensen (ak-dressur.dk)

Anders Cortzen (www.hestensabc.dk)

Henrik Johansen (positiveriding.com)

Sally Swift (www.centeredriding.org)

Hestemassage kursus (alogo.dk)

… og flere